ΕΕΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


 

 

2014: 

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

 


 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σας προσκαλέσω στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών που η ΕΕΕΣ διοργανώνει από 28 έως 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Το Συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της European Association for Behavioural & Cognitive Therapies (EACBT), οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία

• της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο
• της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Αττικόν
• της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών
• του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας παρατηρούμε όλο και πιο συχνά και έντονα τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική και κοινωνική κρίση στην ψυχική υγεία των συμπολιτών μας. Ακραία έκφραση αυτή της επίπτωσης είναι η απόγνωση και η απελπισία που οδηγούν ένα αυξανόμενο αριθμό ατόμων στο να αφαιρέσουν ή να αποπειραθούν να αφαιρέσουν τη ζωή τους. Το παραπάνω κάνει όλο και πιο αναγκαία την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των ειδικών της ψυχικής υγείας στην αντιμετώπιση αυτών των ακραίων αρνητικών συναισθημάτων που στερούν από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να ζει μια ζωή αντάξια των προσδοκιών και δυνατοτήτων του.

Η επιλογή του κεντρικού θέματος του συνεδρίου «Νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία. Απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες» έγινε με στόχο να τονιστεί η αναγκαιότητα χρήσης της νεότερης επιστημονικής γνώσης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας αλλά και συνολικά η κοινωνία.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προσφέρει τη μέγιστη δυνατότητα εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στις νέες τεχνικές της γνωσιακής θεραπείας, να προάγει το διάλογο για τις βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης των θεραπευτικών διλημμάτων και τέλος να συνδέσει φορείς και πρόσωπα στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών από τις αλλαγές που επιβαρύνουν τη χώρα μας τα τελευταία έτη.

Σας περιμένουμε στην σημαντική αυτή επιστημονική συνάντηση και προσβλέπουμε στην ενεργό παρουσία και συμβολή σας στις συζητήσεις μας, με τη βεβαιότητα ότι με τη συμμετοχή όλων μας θα αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος και προβληματισμός.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Φραγκίσκος Γονιδάκης
Πρόεδρος της ΕΕΕΣ
Πρόεδρος του ΣυνεδρίουΕABCT CONGRESS MAGAZINE 2014

Για να δείτε το περιοδικό online πιέστε εδώ


Τιμητικό Αφιέρωμα για την πρόσφατα εκλιπούσα Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μίκα Χαρίτου - Φατούρου


7th INTERNATIONAL CONGRESS OF CLINICAL PSYCHOLOGY

14-16 November 2014

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ

Για το πρόγραμμα πιέστε εδώ


44th EABCT Congress in The Hague

10-13 September 2014

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ

 


World Psychiatric Association

World Psychiatric Association Thematic Conference on Intersectional Collaboration European Congress of the International Neuropsychiatric Association & Interdisciplinary Congress on Psychiatry and Related Sciences

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου -2 Νοεμβρίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ


2015 EABCT Congress in Jerusalem

August 31-September 3, 2015

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ


Περιοδικό "Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Έρευνα & Θεραπεία"

ΕΚΔΟΣΗ
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς

Διευθυντής Σύνταξης και Έκδοσης
Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Αν. Διευθυντής Σύνταξης
Φραγκίσκος Γονιδάκης

Βοηθός Σύνταξης
Αναστασία Σοφιανοπούλου

ΣΚΟΠΟΣ - ΣΤΟΧΟΙ

To «Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Έρευνα και Θεραπεία» είναι το πρώτο επιστημονικό περιοδικό γνωσιακής –συμπεριφορικής έρευνας και θεραπείας στην Ελλάδα. Δημοσιεύονται δύο τεύχη το χρόνο στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, θεωρητικές, πειραματικές και προσανατολισμένες στην πράξη πρωτότυπες έρευνες, καθώς και παραδείγματα περιπτώσεων. Γίνονται δεκτά άρθρα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Το περιοδικό ευχόμαστε να αποτελέσει ένα σημαντικό φόρουμ για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης και να ανήκει στις σταθερές βιβλιογραφικές πηγές που χρησιμοποιούν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο στην έρευνα, καθώς και στη θεωρητική πράξη.

 

ΤΟ «ΓΝΩΣΙΑΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΕΚΔΙΔΕΙ:

  1. Άρθρα σύνταξης: Σύντομα άρθρα ανασκόπησης σε επίκαιρα και αμφιλεγόμενα θέματα, που γράφονται με προτροπή της συντακτικής επιτροπής. Όταν εκφράζουν συλλογικά τη σύνταξη του περιοδικού είναι ανυπόγραφα. Στις άλλες περιπτώσεις είναι ενυπόγραφα.
  2. Ανασκοπήσεις: Ολοκληρωμένες αναλύσεις θεμάτων, στις οποίες υπογραμμίζονται ιδιαίτερα οι σύγχρονες απόψεις.
  3. Ερευνητικές εργασίες: από τον χώρο της γνωσιακής – συμπεριφοριστικής θεραπείας και των συγγενών της πεδίων.
  4. Σύντομες αναφορές: μια σύντομη αναφορά σε μια καινοτόμο τεχνική ή παρέμβαση που μπορεί να είναι λιγότερο επακριβής από μια ερευνητική αναφορά.
  5. Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις (case studies): Γίνονται δεκτά άρθρα εφ' όσον αφορούν περιπτώσεις θεραπειών στις οποίες έχει ακολουθηθεί μια νέα θεραπευτική μέθοδος με τεκμηριωμένο αποτέλεσμα. Επίσης γίνονται δεκτές αναφορές σε γενικές κλινικές εμπειρίες.
  6. Επίκαιρα θέματα: Σύντομη περιγραφή των τελευταίων απόψεων σε συγκεκριμένο θέμα.
  7. Πρακτικά: Σεμιναρίων, στρογγυλών τραπεζών, συμποσίων, συνεδρίων, από όλους τους τομείς της Κλινικής Ψυχολογίας, της Ψυχιατρικής και των συγγενών πεδίων. Μονογραφίες με θέματα από τους ίδιους τομείς θα δημοσιεύονται σαν επιφυλλίδες, αφού επιλεγούν από επιτροπή ειδικών για το θέμα.
  8. Γράμματα προς τη σύνταξη - Αλληλογραφία: Το ΓΣΘ&Ε ενθαρρύνει την υποβολή επώνυμων αναλύσεων και περιλήψεων, επίκαιρων ανασκοπήσεων συγγραμμάτων και άρθρων από συζητήσεις, και ανασκοπήσεις βιβλίων, παρατηρήσεων και προτάσεων σχετικά με την ύλη του, πληροφορίες και εμπειρίες από κέντρα εκπαίδευσης και γενικά από την άσκηση της ΓΣΘ.

Για να κατεβάσετε το 1ο τεύχος του Περιοδικού παρακαλώ πατήστε εδώ


 

 

 

Τηλ. 2107252583

 


 

 

Design by